Overige gevelbekleding

Naast de houten, kunststof en cementgebonden gevelbekleding zijn er nog verschillende andere vormen en materialen te verkrijgen.

Alucopal

Alucopal is een aluminium composiet materiaal dat zeer geschikt als duurzame gevelbekleding. Toegepast als vlak paneel of cassette. Het materiaal is eenvoudig te verwerken in vele vormen voor bijvoorbeeld luifels en kolombekleding. Alucopal geeft de gevel een extra dimensie en maakt creaties compleet.

https://www.plastica.nl/producten/alucopal

Rockpanel

Rockpanel plaatmateriaal is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en voor vele toepassingen zoals gevels en dakranden. De platen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen die voorzien kunnen worden van verschillende designs en elke gewenste RAL/NCS kleur. In combinatie met de Rockpanel Accessories levert Rockpanel de oplossing voor elke ontwerpuitdaging. Plaatmateriaal van Rockpanel is vervaardigd van onder hoge druk samengeperste steenwolvezels en beschikt daardoor over unieke eigenschappen: vormvast, brandveilig, duurzaam als steen, volledig recyclebaar en waterafstotend. De productie van Rockpanel plaatmateriaal geschiedt onder de strikte normen van ISO 9001 en ISO 14001. Rockpanel plaatmateriaal is ver- en bewerkbaar als hout, hoeft niet te worden voorgeboord, is damp-open, licht in gewicht, onderhoudsvriendelijk en behoeft geen kantafwerking. Rockpanel is daarmee tijd- en kostenbesparend.

Rockpanel Natural
Rockpanel Natural is de meest pure uitvoering in het assortiment. Onder invloed van het klimaat verandert het uiterlijk van dit duurzame plaatmateriaal. Zonlicht zorgt voor een natuurlijke verwering en verkleuring van de platen vergelijkbaar met andere natuurlijke materialen zoals hout, beton, staal, e.d. Elk microklimaat zorgt voor een uniek effect op de rockpanel Natural. Hiermee is het product bijzonder innovatief en wordt daardoor veelal toegepast in combinatie met andere natuurlijke basismaterialen.

rockpanel-natural

Rockpanel Ply
Zit de specifieke kleur die u in gedachte heeft niet in het assortiment of wilt u zelfs het kleinste detail van uw ontwerp een accent geven? Kies dan voor Rockpanel Ply. Dit plaatmateriaal is voorzien van een primer en is in elke gewenste kleur af te lakken. Rockpanel Ply is hiermee een uitstekend alternatief voor multiplex.

rockpanel-ply

Rockpanel Colours
De Rockpanel Colours zijn aan de zichtzijde voorzien van een damp-open watergedragen coating. Door de damp-open afwerking kan de plaat in niet-geventileerde constructies worden toegepast.

rockpanel-colours

Rockpanel Woods
Voorzie de gevel van een natuurlijke signatuur met Rockpanel Woods. Elk paneel is uniek en doordat de houttekening niet-repeterend is zijn de panelen nauwelijks van echt hout te onderscheiden.Rockpanel Woods is verkrijgbaar in 5 eikenhouten en 4 ebbenhouten structuren. Daarnaast zijn er nog de 7 standaard woods-designs. De Rockpanel Woods panelen zijn standaard voorzien van een ProtectPlus beschermlaag en kunnen in geventileerde gevelsystemen toegepast worden.

rockpanel-woods

Rockpanel Metallics
Bij de Rockpanel Metallics is de zichtzijde van de plaat voorzien van metaaldeeltjes die bij belichting door zonlicht het metallic-effect geven. Er is keuze uit 7 metallic coatings die de gevel extra glans met een moderne industrieel karakter geven. De metalen glans speelt met licht en zorgt voor bijzondere effecten.

rockpanel-metallics

Rockpanel Lines²
Rockpanel Lines² zijn rabatdelen met veer en groef. Ze zijn geschikt voor horizontale toepassing in geventileerde constructies. Rockpanel Lines² 10 S en XL kunnen ook verticaal worden toegepast. (neem contact op met eockpanel voor technische ondersteuning bij een verticale toepassing). De innovatieve producten zijn een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten en kunststof rabatdelen. De rabatdelen kunnen blind mechanisch worden bevestigd en zijn leverbaar in 2 formaten, Lines² S en de extra brede Lines² XL. De producten zijn geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw en kunnen in woning- en utiliteitbouw worden toegepast in verschillende bouwdelen.

rockpanel-lines  rockpanel-lines-2

Rockpanel Lines² is geschikt voor toepassing als gevelbekleding in geventileerde constructies. Bij dit type gevels wordt de buitengevel als een spouwmuur met een binnen- en buitenblad geconstrueerd waardoor een geventileerde ruimte ontstaat tussen gevelbekleding en achterconstructie.

Voordelen: Rockpanel is als hout te be- en verwerken, lichtgewicht, voorboren niet nodig, niet meer schilderen, waterafstotend, geen noodzakelijke kantafwerking, rot niet, delamineert niet, te buigen en torderen, vormvast, 5 designs, 1001 kleuren.

Bron: rockpanel.nl

Werzalit Colorpan Selekta

Werzalit Colorpan gevelbekleding is opgebouwd uit geperst hout. Deze producten zijn afgewerkt met acrylaat en voorzien van messing en groef. Colorpan Selekta en Colorpan Sidings 152 zijn beide door de vele kleuren en veelzijdige montage mogelijkheden in vele projecten toepasbaar zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Profiel Siding 152/1
Lengte 3660 mm

werzalit-profiel

Afmetingen

Profiel 155/1
Lengte 5400 mm

155-1

Profiel 115/1
Lengte 5400 mm

115-1

Colorpan is een materiaal op de natuurlijke basis van hout. Voor de kern wordt geselecteerd en uitsluitend gezond vezelhout gebruikt. Hoogwaardige, duroplastische kunstharsen worden ingezet bij het impregneren en binden. Samen met het zeer fijn vermalen hout vormt dit de nieuwe uiterst harde houtkern van colorpan.

Andere toevoegingen en schimmelvorming werende substanties beschermen het kernmateriaal tegen het inwerken van vocht en aantasten door zwammen. Hoge druk en hitte verbinden de basismaterialen tot een homogeen en robuust gevormde eenheid. De aangebrachte acrylaat-lagen van het colorpan-oppervlak verbinden zich volledig met de ondergrond. Zij verwerken de klimaatschommelingen en voorkomen scheuren en afbladderen.

Colorpan geeft uitdrukking aan harmonische vormen, structuren en kleuren bij het individueel vorm geven van buitengevels. Zij verdelen vlakken, vrolijken ze op, verlevendigen, corrigeren bouwgebreken en voorkomen monotonie.

De colorpan-kleurenkaart bestaande uit meer dan 70 natuurlijke toontinten en vervult ook nog niet gerealiseerde wensen voor uiteenlopende types van gebouwen en complexen.

Nuanceringen ontstaan, zoals in de natuur, in heel kleine stappen. Uit de fijnporige oppervlakstructuren komen zelfs binnen dezelfde kleurtoon wisselende impressies voort. Alle kleurtonen zijn met elkaar te integreren en te combineren.

De keuze van de gebruikte grondstoffen staat borg voor producten van de hoogste kwaliteit. De goede technische waarden (zie tabel) tonen de grote bouwfysische geschiktheid van de colorpan-produkten. Goede licht-, temperatuur-, vocht- en weerbestendigheid, alsmede hoge stootvastheid bieden zekerheid bij buitengevels.

Colorpan gevelbekleding is een onderhoudsarm product. Schilderen is in de eerst komende jaren niet nodig. Schoonmaken is wel van belang, maar de gevelbekleding is zeer eenvoudig te reinigen met water en groene zeep.

wezalti-2   werzalti-1

Twinson
De Deceuninck biedt de keuze uit gevelpanelen bestaande uit kunststof of uit het unieke Twinson materiaal, een combinatie van hout en kunststof. De pvc-hout composiet gevelbekleding Twinson biedt een keuze uit 2 systemen: een open en gesloten systeem en is verkrijgbaar in drie fraaie natuurkleuren: zoethoutzwart, schorsbruin en turfbruin. De kunststof gevelplanken zijn leverbaar in 35 deuctone kleuren. De gevelplanken kunnen worden gebruikt voor een totaal isolatieconcept maar ook voor een individuele afwerking. Naast het bekleden van gevels wordt het toegepast voor erkers, dakkapellen en overstekken.

Een gevel van kunststof schroten is geluidsisolerend en energiebesparend. Het biedt een hoogwaardige thermische isolatie. Samen met de duurzame kwaliteit kan er tot 20% op de energiekosten bespaart worden. O-Wall gevelbeplating van Twinson is 100% recyclebaar. Het materiaal is PEFC-gecertificeerd omdat het wordt gemaakt van snelgroeiende dennenbomen die permanent opnieuw geplant worden. Ventilatiesystemen voeren de vochtige lucht achter de gevelpanelen af. Dit resulteert in ademende gevels. Een gevelbeplating van kunststof schroten is onderhoudsarm, bestand tegen corrosie, weerbestendig en vuilafstotend. Schilderen of schoonmaken is niet nodig.

deceunink

Bron: deceunick.nl

Bekijk video: