Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is duurzaam en onderhoudsarm. De grote voordelen van kunststof gevelbekleding zijn dat u nooit meer hoeft te schilderen en dat er een lange garantie van minimaal 10 jaar op gegeven wordt. Vaak is kunststof gevelbekleding van hoogwaardig materiaal en niet zomaar van echt hout te onderscheiden. Het grote assortiment en de vele soorten gevelbekleding dragen hieraan bij. De mogelijkheden en keuze aan kunststof gevelbekleding zijn enorm.

Volkern Kunststof beplating
Deze beplating van 6 mm dikte wordt verlijmd op de onderconstructie en wordt dus onzichtbaar bevestigd. Hierdoor vindt er minder vuilafzetting plaats terwijl het esthetisch een fraaiere uitstraling heeft. De beplating is te verkrijgen in diverse afmetingen, structuren en kleuren.

[wp_ad_camp_2]

Kunststof rabatdelen
Kunststof Rabatdelen benaderen door de houtnerfstuctuur qua uitstraling de authentieke houten rabatdelen terwijl de kunststof rabatdelen onderhoudsarm worden aangebracht. Schilderen is dus verleden tijd. De rabatdelen worden met verdekte schroeven bevestigd in de onderconstructie waardoor de schroeven niet zichtbaar zijn. Kunststof rabatdelen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, typen en kleuren.

VinyPlus®

VinyPlus is gevelbekleding met een natuurlijke uitstraling. De gevelbekleding bestaat uit drie verschillende modellen. Voor een authentieke uitstraling zijn rabatdelen ideaal. Rondkant panelen geven woningen een eigentijdse en moderne look. Rondkant is zowel horizontaal, verticaal als diagonaal toe te passen. Het opdekdeel geeft door zijn verdikking een extra dimensie aan je gevel. Het opdekdeel is alleen in combinatie met het rondkantpaneel toepasbaar. Door de speciale structuurfolie die op de panelen worden aangebracht krijgt de gevelbekleding een authentieke, warme en natuurlijke uitstraling van hout. Het karaktervolle van hout, gecombineerd met het gemak van weinig onderhoud. De panelen zijn verkrijgbaar in uni-, hout- en nerfstructuren. Vanaf 60m2 zijn er maar liefst 50 kleuren extra op zaagmaat leverbaar.

VinyPlus wordt al jarenlang succesvol in de bouw toegepast. Bijvoorbeeld voor zijkanten van dakkapellen en topgevels. Dankzij de standaardlengte van 6 meter kunnen de panelen snel en makkelijk verwerkt worden. De panelen kunnen doormiddel van een onzichtbare bevestiging gemonteerd worden. Dit levert een strak en afgewerkt resultaat op en voorkomt naden. Het is raadzaam om een professioneel bouwbedrijf in te schakelen voor het beste resultaat.

Specificaties:

Opdek:
Lengtes tot 6 meter x 140 x 35 mm
werkend: 120 mm

Rabat:
Lengtes tot 6 meter x 180 x 18 mm
werkend: 150 mm

Rondkant:
Lengtes tot 6 meter x 180 x 18 mm
werkend: 150 mm

VinyPlus gevelbekleding is 100% gerecycled kunststof, milieuvriendelijk, onderhoudsarm, voorzien van 10 jaar fabrieksgarantie*, een kwalitatief hoogwaardig product, bestand tegen hoge temperaturen en extreme kou, Uv-bestendig, eenvoudig te monteren, stijlvol, onzichtbaar te bevestigen en kleurbehoudend.

project1

Meer informatie op www.milin.nl

Milexx®

Milexx® is een kunststof onderhoudsarm gevelbekledingssysteem met een vrijwel niet van echt te onderscheiden houtstructuur. Het Milexx® systeem is 100% kunststof en milieuvriendelijk omdat het voor 95% te recyclen is. Er wordt geen gebruik gemaakt van lood of tin maar van 100% calcium organic. Daarmee heeft u ook op de lange termijn met een milieuvriendelijke gevel. Milexx® is de eerste in zijn soort nieuwe generatie gevelbekleding en wordt inmiddelas al jaren succesvol toegepast. Naast dat deze gevelbekleding is verkrijgbaar als enkelrabatdeel zijn er ook boeidelen verkrijgbaar voor onder andere dakgootbekleding. De unieke standaard lengte van 6 meter staat een eenvoudige en snelle verwerking toe, maar ook het zelf bepalen van de lengte is mogelijk.

Specificaties:

Rabat:
Lengtes tot 5 meter x 150 x 17 mm
werkend: 150 mm

Sponningsdeel:
Lengtes tot 5 meter x 123 x 17 mm
werkend: 100 mm

Milexx gevelbekleding is voorzien van 10 jaar garantie, gemakkelijk te verwerken, in lange lengtes monteerbaar, onderhoudsarm, recyclebaar, Uv-bestendig, en heeft een natuurlijke uitstraling.

milexx

Meer informatie op www.milin.nl

Wood Design

WoodDesign met 3 kleuren technologie is een nieuwe generatie in volschuim gevelbekleding. Deze bijzondere 3 kleuren technologie heeft een authentieke uitstraling door de natuurlijke structuur. Dankzij de unieke sluiting zijn Wood Design gevelpanelen eenvoudig te monteren. Een duurzame gevel is een goed alternatief voor houten gevels die kunnen rotten en veel onderhoud vergen. De WoodDesign gevels zijn onderhoudsarm en rotten niet. Hiernaast is de gevelbekleding vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige kunststoffen en recyclebaar.

Specificaties:

Potdeksel:

Lengtes tot 6 meter x 219 x 17 mm
werkend: 180 mm

WoodDesign is voorzien van 10 jaar garantie, CE markering, perfecte sluiting, in lange lengtes te monteren, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en Uv-bestendig.

wood design

Meer informatie op www.milin.nl

Dutchplank

DutchPlank® is een duurzame multifunctionele vezelcement gevelbekleding en is leverbaar in veel kleuren. Dankzij de huidige stand van de techniek kan de uitstraling van cederhout nagebootst worden maar dan met de eigenschappen van vezelcement.

De kracht van DutchPlank® gevelbekleding schuilt in de combinatie van de duurzaamheid van vezelcement met de natuurlijke schoonheid van hout. DutchPlank® wordt gemaakt van Portland cement, gemalenzand, natuurlijke organische vezels, natuurlijk calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen.

Specificaties

Gevelpaneel:
3660 x 210 x 8 mm
werkend: 210 mm

DutchPlank®  is voorzien van 10 jaar garantie, leverbaar in alle kleuren, brandveilig, gemakkelijk te verwerken, Uv-bestendig, milieuvriendelijk, niet-rottend, onderhoudsarm, recyclebaar, vormvast, weersbestendig en geeft lage verwerkingskosten en grote ontwerpvrijheid.

Meer informatie op www.milin.nl

Keralit

Met de kunststof gevelbekleding van Keralit kunt u uw gevel voorzien van een prachtige uitstraling. De diverse modellen en de tientallen kleuren zorgen ervoor dat Keralit gevelbekleding altijd bij uw woning past en dat u er geen omkijken meer naar heeft.

Duurzame gevelbekleding
Keralit is duurzaam en milieuvriendelijk en wordt gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Het is zelfs ongevoelig voor kromtrekking onder invloed van vocht of warmte en aantasting door schimmels, bacteriën en andere rottingsprocessen. Keralit gevel- en dakrandpanelen worden geleverd in een uitgebreid kleuren pallet en zijn onderhoudsarm. Deze eigenschappen maken Keralit gevel- en dakrandpanelen uitermate geschikt voor toepassing bij gevelrenovatie en nieuwbouwprojecten in de woning-, recreatie-, en utiliteitsbouw. Keralit is beschikbaar in verschillende soorten gevelbekleding en in diverse materialen. Het wordt in de volksmond ook vaak rabatdelen of kunststof schroten genoemd.

Voordelen:

Onderhoudsarm:Dankzij het oersterke materiaal in combinatie met de UV-bestendige toplaag.

Kleurvast en weerbestendig:
Door de UV-bestendige toplaag blijven de panelen kleurvast, jaar in jaar uit.

Lange levensduur:De unieke productsamenstelling is een garantie voor een zeer lange levensduur.

Milieuvriendelijk:Hergebruik van grondstoffen, geen boomkap en nooit meer schilderen.

10 jaar garantie:Door de continue aandacht voor kwaliteit is 10 jaar garantie de standaard.

Verkrijgbaar in 3 verschillende modellen en meer dan 30 kleuren.

Sponningsdeel 143        Sponningsdeel 190        Potdeksel

keralit1     keralit2     keralit3

Bron: keralit.nl

Profort massief®

is een stevig en robuust gevelbekledingssysteem voor de woningbouw en industrie. De Profielen zijn verkrijgbaar in Rabat-, Sponning-, en dubbel Rabat profiel. Ze laten zich eenvoudig verwerken voor aftimmering van gevels, dakranden, dakgoten, schuren, chalets en woonarken. De basis van het profiel is een geschuimde kunststof, speciaal ontwikkeld voor robuuste bouwprofielen. Door de stevigheid en slagvastheid is Profort ook geschikt voor toepassing op de begane grond. Profort massief past uitstekend in het nationaal pakket Duurzaam Bouwen vanwege de zeer goede recyclingmogelijkheden.

Profort massief wordt geleverd in 10 kleuren, te weten roomwit, ivoorwit, creme, agaatgrijs, bourgogne, groen, blauw, cedar, sand en zwart. Profort massief is voorzien van een natuurlijke ogende ingeperste houtstructuur. 

Afmetingen en Verpakking

Rabat en Sponningdeel: 540 x 16,5 (werkend 13,5 cm).

Dubbel Rabatdeel: 540 x 30,0 cm (werkend 27,0 cm).

Onderhoudsarme en duurzame gevelbekleding
Met Profort bent u verzekerd van een oersterke gevelbekleding. Door de hoge slag- en stootvastheid, maakt dat de bekleding ook ideaal is voor de benedenbouw. Profort is niet alleen sterk, maar heeft een luxueuze uitstraling en is duurzaam en onderhoudsarm. Schilderen is overbodig met Profort. Met slechts af en toe schoonmaken van uw gevelbekleding bent u verzekerd van jarenlang zorgeloos woonplezier.

Structureer met Profort
Profort gevelbekleding is verkrijgbaar in een fijne structuur. Dit geeft de gevel een luxe gladde uitstraling. Wilt u een grovere structuur die lijkt op die van hout? Kies dan voor de Woodgrain structuur. Beide structuren hebben dezelfde krachtige eigenschappen.

Profort is slag- en stootvast, zeer onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te monteren, 100% recyclebaar en voorzien van 10 jaar garantie, een Brandklasse B en KOMO attest-met-product-certificaat K61186.

profort

Bron: www.gevelnet.nl/merk/profort

Fortalit

Fortalit is een volledig recyclebare gevel- & dakrandbekleding voor nieuwbouw- én renovatieprojecten. Het product onderscheidt zich op de kunststof gevelmarkt door de unieke prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast heeft Fortalit diverse gunstige producteigenschappen: duurzaam, onderhoudsarm, UV bestendig én eenvoudig te monteren.

Fortalit is verkrijgbaar in diverse eigentijdse kleuren. Het complete assortiment bestaat uit kunststof geveldelen, dakrandpanelen en bijpassende afwerking- en bevestigingsmaterialen.

fortalit

Bron: www.gevelproducten.nl

HPL Trespa

Trespa Meteon Metallics
Hoogwaardige platen voor gevelbekleding met een oppervlak dat in kleurintensiteit verandert afhankelijk van de lichtinval. Elk moment van de dag, elk seizoen zal het daglicht de gevel op een fascinerende wijze een ander accent geven. Trespa Meteon Metallics is standaard beschikbaar in drie metaalachtige en vier mineraalachtige kleuren. Zowel de Metallics in Satin als de Metallics in Rock zijn richtinggebonden qua kleur.

hpl1

Trespa Meteon Wood Decors
Het decor van Trespa Meteon Wood Decors is gebaseerd op hout als natuurproduct en als bouwmateriaal. Wood Decors zijn verkrijgbaar in 10 afzonderlijke stijlen die ieder een uitstraling van traditionele panelen combineren met de kwaliteit en normen van Trespa voor het creëren van langdurige effecten. In de hedendaagse architectuur onderhouden Wood Decors een sterke band met de natuurlijke wereld. De houtnerf loopt in de lengterichting van de plaat.

hpl2

Trespa Meteon Naturals
Hoogwaardige platen voor gevelbekleding met een unieke, natuurlijk vormgegeven structuur. Het fascinerende decor geeft het materiaal een warme, natuurlijke sfeer en een krachtige uitstraling. De lichtinval zorgt op magnifieke wijze voor zachte ingetogen gouden accenten die het karakter ondersteunen en versterken.

hpl3
Trespa Meteon Unikleuren
Trespa Meteon is leverbaar in meer dan 50 kleuren, variërend van Light Neutrals en Mid Tones tot Accent Colours en Dark Neutrals. Deze collectie, in nauwe samenwerking met toonaangevende architecten en kleurenadviseurs ontwikkeld, is toegespitst op hedendaagse esthetische normen en verwachte architectonische ontwikkelingen.

hpl4

Trespa Meteon Originals
Nieuw van Trespa: Meteon Originals. Een gevelbekleding geïnspireerd door de
natuur zelf. Ieder paneel heeft een eigen onregelmatig, zacht glooiend oppervlak, waardoor een bewegend, organisch geheel kan worden gecreëerd. Vloeiende lijnen en veranderende kleuren dragen bij aan een unieke vormgeving die opvalt en blijft boeien. Trespa Meteon Originals toveren een gevel om tot een bewegend schouwspel van licht en schaduw. Trespa Meteon Originals zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en laten zich uitstekend combineren met andere producten uit de Inspirations collectie.

Trespa Meteon Rock
Platen voor gevelbekleding met een natuurlijk vormgegeven structuur. Deze straalt op ingetogen wijze organische kracht en sfeer uit waarbij het spel van licht en schaduw het driedimensionale karakter van het oppervlak ondersteunt en versterkt. Trespa Meteon Rock is standaard beschikbaar in 18 specifieke unikleuren en in zeven fascinerende metallic-specials. Bij unikleuren in Rock is montage in alle richtingen mogelijk. Metallics in Rock is richtinggebonden qua kleur.

hpl5

Trespa Meteon Gloss
Platen voor gevelbekleding met een uniek oppervlak dat het materiaal een zacht spiegelend effect geeft. Het verdiept en intensiveert de kleur en het reflecteert op subtiele wijze de omgeving. Trespa Meteon Gloss is standaard beschikbaar in 14 specifieke unikleuren en in zeven fascinerende metallic-specials. Bij unikleuren in Gloss is montage in alle richtingen mogelijk.

hpl6

Bron: www.trespa.com

Ki-Kern

Het vernieuwde Ki-Kern assortiment bestaat uit de 4 stijlgroepen: Accent, Chique,Hout / Metaal en Trend. Daarnaast bestaat het assortiment uit een 2-tal bestelbare Projectkleur. Elke stijlgroep heeft een eigen ambassadeur gekregen in de vorm van een sprekend decor. Zo heeft de stijlgroep Trend het decor “Felgroen” en Hout / metaal “Vergrijsd hout” als ambassadeur gekregen. Ook is gekeken naar een benaderbare kleurgelijkenis met de RAL waaier en waar nodig zijn de kleuren hierop afgestemd.

Ki-Kern is een massieve kunststofplaat die speciaal is ontwikkeld voor gevelbekleding, boeidelen en andere binnen- en buitentoepassingen in de woning- en utiliteitsbouw als ook in nieuwbouw, renovatie en recreatiebouw.

Ki-Kern is eenvoudig te verwerken, onderhoudsarm, zeer duurzaam, kleurbestendig, slag- en stootvast, milieuvriendelijk, voorzien van 10 jaar garantie en heeft een hoge vormstabiliteit. Ki-Kern voldoet aan BRL 4101, KOMO attest met Productcertificaat (GB-003)

ki-kern

Bron: dekoriet.nl/plaatmateriaal-exterieur

Owokern

HPL (High Pressure Laminate) is een veelzijdig plaatmateriaal bestaande uit kraftpapier geïmpregneerd met fenolhars. Dit wordt vervolgens samengeperst onder hoge druk en hitte met de UV gestabiliseerde toplaag. Dit proces bindt de verschillende lagen samen tot een zeer sterk en duurzaam materiaal dat niet afbladdert en een optimale kleurvastheid biedt.

High Quality HPL is extreem weersbestendig: zon, regen en vocht hebben geen invloed op de platen en de kleuren veranderen na tien jaar nauwelijks. Hierdoor is het plaatmateriaal o.a. uitermate geschikt als buitengevel en balkonbekleding.

De mogelijkheden in gebruik zijn dus erg veelzijdig, bijvoorbeeld ter decoratie en bekleding van: binnen- en buitengevels, deuren, scheidingswanden, kasten en bureaus, reclameborden en sandwichpanelen, borstweringen en boeiboorden, balkonbeplating en privacy schermen, luifels en garagedeuren.

owokern1    owokern2

Bron: http://www.thyssenkrupp-stokvisplastics.nl/owokern-hpl-kunststof-platen

Dekoriet

Dekoriet plaatmateriaal voor buitengebruik – bijvoorbeeld voor gevel, dakkapel of balkon – is bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden, zoals regen of wind. Dekoriet levert Extoriet-plaatmateriaal. Extoriet beschermt uw gebouw, is kras- en stootbestendig, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te bewerken.

dekoriet

Bron: dekoriet.nl/plaatmateriaal-exterieur

Gevelit

Gevelit zijn PVC / Renolit gevelpanelen in rabat- en sponningdelen. Duurzaam, onderhoudsarm en fraai zijn de kenmerkende eigenschappen van Gevelit, het kunststof gevelpanelen programma van Vink. Gevelit bestaat uit geëxtrudeerde PVC kanaalstructuur panelen met een toplaag van Renolit folie en is leverbaar in een rabat- en sponningdeel uitvoering. Gevelit panelen worden van hoogwaardig PVC geëxtrudeerd en bieden via de PMMA layer in de Renolit folie niet alleen UV bescherming, maar ook een ‘hitteschild’ voor de reductie van zonnewarmte in het hele paneel door toepassing van Solar Shield Technology (SST). Gevelit is in de bouwtoepassing kleurecht, vormstabiel en duurzaam en biedt een garantie van 10 jaar. Het kleur en decor aanbod is gelijk aan het brede programma folie van Renolit. Vink kan Gevelit in sponning uitvoering in 5 standaard kleuren uit voorraad binnen 24 uur met een minimale afname van 2 lengtes door heel Nederland leveren. Alle anderen zijn op aanvraag leverbaar. Gevelit heeft een B1 en een Euroclass E brandklasse certificering en kan met normaal gereedschap worden bewerkt.

Gevelit heeft een werkende breedte van 148 mm en is Uv-bestendig, duurzaam, onderhoudsarm, niet-rotten, voorzien van 10 jaar garantie op kleurechtheid en delamineren, geëxtrudeerd van hoogwaardig PVC, in 5 uitvoeringen binnen 24 uur in huis, voorzien van een toplaag van Renolit folie en SST, in rabat- of sponningpaneeluitvoering leverbaar en heeft brandcertificeringen: B1 (DIN 4102-1) en Euroclass E (EN13501-1). Gevelit is toepasbaar als gevelbekleding, borstwering, boeideel, dakkapelwand of gevelvulling.