Wat je verder moet weten over buitenmuurisolatie

Regelmatig onderhoud
Bepaalde soorten afwerking van de gevel vergen onderhoud. Laat je bijvoorbeeld pleisterwerk aanbrengen dan moet je eventuele scheuren of gaten repareren zodat de onderliggende isolatielaag intact blijft.

Laagste risico op vochtproblemen
Van alle vormen van gevelisolatie kent isolatie vanaf de buitenzijde het laagste risico op vochtproblemen. Dat komt doordat het isolatiemateriaal gelijkmatig en aaneengesloten tegen de buitenmuur wordt geplaatst. Dat voorkomt koudebruggen, plekken in de gevel waar warmte ontsnapt en vocht neerslaat op het koude oppervlak. Bij gebrek aan neerslaand vocht ontstaan ook geen vochtproblemen.

Bestaande vochtproblemen: melden!
Heb je al vochtproblemen in de woning? Als dit veroorzaakt wordt door vochtdoorslag via de gevel dan verdwijnt dit probleem waarschijnlijk na het aanbrengen isolatie vanaf de buitenzijde. Maar het probleem kan ook een heel andere oorzaak hebben. Die moet je waarschijnlijk verhelpen voordat je gevelisolatie laat aanbrengen om te voorkomen dat het erger wordt. Breng daarom vochtproblemen altijd onder de aandacht bij het isolatiebedrijf dat jouw offerte opstelt.

Bron: milieucentraal.nl