Cementgebonden gevelbekleding

Cembrit

Cembrit Solid

De Cembrit Solid is een reeks van in de kern gekleurde vezelcementgevelpanelen met een dekkende acrylaatkleurlaag. De kleur van de kern is afgestemd op de duurzame kleur van de buitenkant. Door die ahlohatube quick hit slots free combinatie heeft het volledige oppervlak van uw gevel dezelfde kleur inclusief de randen van de platen, uitsnijdingen en boorgaten.

Cembrit Solid is uitzonderlijk duurzaam, blijft kleurecht en kan volledig gerecycleerd worden. De platen kunnen op een houten of metalen achterconstructies geschroefd of verlijmd worden. Cembrit Solid gevelpanelen worden uitgevoerd in 16 expressieve standaardkleuren. Om uw gevelproject een nog uniekere expressie te geven kan Cembrit Solid in een aantal NCS S-kleuren geleverd worden.

https://www.cembrit.nl/gevel/cembrit-solid/ Klik op voorgaande link en daarna op het kopje “Stalen” voor monsteraanvraag.

Cembrit Cover
Cembrit Cover is de ideale manier om gedurfde kleuren en gewaagde ontwerpen te gebruiken. De grijze vezelcement basisplaat heeft een opaque, watergedragen acrylverf coating en geeft deze duurzame gevelplaat een zijdeglans uitzicht met natuurgrijze randen. Door dit contrast krijgt de gevel een bijzondere expressie. Cembrit Cover is uitzonderlijk duurzaam, blijft kleurecht en kan volledig gerecycleerd worden. De platen kunnen worden geschroefd of verlijmd op houten of metalen achterconstructies. Cembrit Cover gevelpanelen worden uitgevoerd in 26 expressieve standaardkleuren en in meer dan 2000 NCS®-kleuren op aanvraag.

https://www.cembrit.nl/gevel/cembrit-cover/ Klik op voorgaande link en daarna op het kopje “Stalen” voor monsteraanvraag.

Cembrit Transparent
De Cembrit Transparent combineert de textuurnuances van de in de massa gekleurde vezelcement met een halftransparante acrylaatkleurlaag. Het resultaat is een subtiele diepte in de kleuren waardoor de plaat een authentieke uitstraling heeft. Hoewel de kleurvariaties nauwelijks merkbaar zijn krijgt de gevel met ahlohatube quick hit slots free de Cembrit Transparent een lichte en luchtige aanblik. Cembrit Transparent is uitzonderlijk duurzaam, blijft kleurecht en kan volledig gerecycleerd worden. De platen kunnen worden geschroefd of verlijmd op houten of metalen achterconstructie. Cembrit Transparent is een subtiel gevelpaneel voor de verfijnde architectuur en wordt aangeboden in 8 speciaal uitgekozen kleuren.

https://www.cembrit.nl/gevel/cembrit-transparent/ Klik op voorgaande link en daarna op het kopje “Stalen” voor monsteraanvraag.

Cembrit Patina
Cembrit Patina is een in de massa gekleurde vezelcementplaat met een geschuurd mat oppervlak. Deze gevelplaat is vervaardigd uit natuurlijke materialen die de gevel een waardevolle karakteristieke expressie geven. In de loop der tijd krijgt de gevel de zo gezochte patinalook. Het resultaat is een nagenoeg onderhoudsvrije gevel met een lange levensduur die met waardigheid vergrijst.

https://www.cembrit.nl/gevel/cembrit-patina/ Klik op voorgaande link en daarna op het kopje “Stalen” voor monsteraanvraag.

Cembrit Panel
Cembrit Panel zijn grote vezelcementen platen voor het bekleden van grotere oppervlakken of moeilijk te bereiken plaatsen. Het is met name zeer geschikt voor het vervangen van houtsoorten op plaatsen die vaak blootgesteld worden aan regen en vocht, zoals boeiborden en dakvensters. Door de uitstekende eigenschappen van vezelcement zal het niet rotten, scheuren, kromtrekken, delamineren of een nieuwe verflaag vereisen. Verkrijgbaar in Glad en Cedar en in 5 dekkende kleuren die overeenkomen met de Cembrit Plank.

https://www.cembrit.nl/gevel/cembrit-panel/ Klik op voorgaande link en daarna op het kopje “Stalen” voor monsteraanvraag.

Cembrit Plank
De Cembrit Plank, gemaakt van vezelcement, is de ideale oplossing voor het vervangen van moeilijk te onderhouden houten gevelbekleding. Het wordt op dezelfde manier gemonteerd als houten alternatieven. Door de uitstekende eigenschappen van vezelcement zullen Cembrit Plank en Cembrit Panel niet rotten, scheuren, kromtrekken, delamineren of een nieuwe verflaag vereisen. De Cembrit Plank is verkrijgbaar in 14 kleuren met een gelijkmatige dekking. We bieden een breed spectrum aan ontwerpmogelijkheden en op verzoek zijn er speciale kleuren beschikbaar. Beschikbaar in een Cedar- en Glad oppervlak.

https://www.cembrit.nl/gevel/cembrit-plank/ Klik op voorgaande link en daarna op het kopje “Stalen” voor monsteraanvraag.

Cetris Finish
Cetris® Finish is zowel een brandwerende als een weer- en vorstbestendige cementgebonden houtvezelplaat. Hij is voorzien van een grondverf afgewerkt met een eind laag in acrylaatverf in een RAL of NCS-kleur. De plaat wordt meestal in zaagpanelen geleverd waarbij de kanten worden afgerond en afgewerkt. Fabrieksmatig voorboren behoort eveneens tot de mogelijkheden. Verkrijgbaar in GLAD en PROFIEL (hout of leisteen structuur). Standaarddiktes: 10 en 12 mm. Kan onder andere worden toegepast in borstweringen, boeiboorden, dakoverstekken, gevelplaten of zijkanten van dakkapellen.

https://www.cembrit.nl/constructie/cetris-finish/ Klik op voorgaande link en daarna op het kopje “Stalen” voor monsteraanvraag.

cetris
Bron: cembrit.nl

Equitone

Eternit vezelcement
De merknaam Equitone staat voor architectonische gevelbekledingsmaterialen met wereldbekendheid. Equitone verwijst naar de textuur en het uniek aanvoelen van vezelcement. Vezelcement is een mineraal composietmateriaal met uitstekende fysische en esthetische eigenschappen.

[wp_ad_camp_2]

Equitone linea
Is een gevelmateriaal dat een bijkomende dimensie prijsgeeft. De groeven tonen het hart van het door-en-door gekleurde vezelcement. Het spel van licht en schaduw brengt Equitone linea tot leven. De langse groeven van Equitone geven het materiaal sterke contouren en een krachtige belijning.

cement1

Equitone Natura
Een natuurlijk in de massa gekleurd materiaal. Subtiele maar duidelijk zichtbare vezelcement matrix-structuur. Matte afwerking met zijdezacht sensueel aanvoelen. Equitone natura is voorzien van een transparante beschermende toplaag.

cement3

Equitone natura pro
Equitone natura pro is voorzien van een extra geharde toplaag die zorgt voor een hard en krasbestendig oppervlak met anti-graffiti eigenschappen.

cement2

Equitone pictura
Equitone pictura brengt u frisse kleuraccenten in uw gevelontwerp. Het raffinement van een zachte en ultramatte afwerking. Een selectie neutrale kleuren waarbij de tint van de basisplaat aansluit bij de kleur van het oppervlak.

cement4

Equitone Textura
Equitone Textura is beschikbaar in uitgesproken levendige en felle kleuren. Een licht gekorrelde afwerking die met waterdruppels speelt. Het zijn robuuste gevelplaten met hoge krasbestendigheid.

cement5

Bron: www.eternit.nl/gevel/equitone

SVK

De SVK gevelplaten in vezelcement zijn een inspiratie voor iedere architect, aannemer en bouwheer. Deze uiterst kwalitatieve vezelcement gevelbekledingsplaten creëren immers ongekende variatie- en combinatiemogelijkheden. Dankzij het ruime kleurenpalet, de vele vormen en afmetingen passen ze in elk ontwerp. Omdat ze vervaardigd zijn uit een tijdloos en natuurlijk materiaal hebben ze bovendien een uitgesproken duurzaam karakter.

De Ornimat
Vezelcement gevelplaten combineren esthetiek en kwaliteit in een tijdloos en duurzaam product. Verzaagd op maat bieden ze eindeloze creatieve mogelijkheden. U bepaalt zelf de afmetingen, vorm en kleur. Ornimat gevelplaten garanderen een perfecte afwerking en een duurzaam en aantrekkelijk resultaat.

De kern bestaat uit vezelcement, afgewerkt met een 3 lagen UV-bestendige tweecomponenten polyurethaanverf met mat uitzicht of metaalglinstering. De plaatranden worden gekantrecht en gekleurd met dezelfde coating als de zichtzijde. Zo ziet uw gevel er steeds uniform uit, ongeacht de invalshoek. Bovendien sluit de coating de absorptie van vocht en vuil via de randen uit.

ornimat

Decoboard
Op zoek naar een hedendaagse, gladde gevelafwerking die aan de hoogste kwaliteitseisen beantwoordt? Dan zijn de Decoboard vezelcement gevelplaten van SVK de ideale oplossing. Zowel bij nieuwbouw als renovatie.

De platen worden niet alleen vervaardigd uit de allerbeste grondstoffen, maar worden tevens afgewerkt met 3 lagen van een uv-bestendige acrylaatverf. De 4 beschikbare standaardkleuren van deze coating zijn tijdloos en geven uw gevel een moderne, trendy look.

decoboard

De Colormat
De Colormat vezelcement gevelplaat is een natuurlijk product. De gevelplaten worden tijdens de productie volledig in de massa gekleurd en na het persen geautoclaveerd. De kleurloze hydrofobering zorgt daarna voor een water- en vuilafstotende, transparante bescherming en geeft de gevel een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. De Colormat gevelplaten zijn verkrijgbaar in twee standaardformaten en in 12 verschillende tinten waarvan vier standaard kleuren en acht projecttinten.

Bron: http://www.svk.be/nl-be/gevel/gevelplaten

colormat

Dutch plank

Dutch plank
DutchPlank® is een duurzame multifunctionele vezelcement gevelbekleding en is leverbaar in alle kleuren. Dankzij de huidige stand van de techniek kan de uitstraling van cederhout nagebootst worden maar dan met de eigenschappen van vezelcement. De kracht van DutchPlank® gevelbekleding schuilt in de combinatie van de duurzaamheid van vezelcement met de natuurlijke schoonheid van hout. DutchPlank® wordt gemaakt van Portland cement, gemalenzand, natuurlijke organische vezels, natuurlijk calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen.

dutch2

Bron : http://www.milin.nl/dut/dutchplank

Cedral
De cedral stroken zijn vervaardigd uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. De gevelstroken zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: CEDRAL Wood biedt u de bekende cederhoutstructuur en cedral Smooth heeft een licht gestructureerd uitzicht. Ze zijn ook perfect combineerbaar met het gamma cedral Board voor het bekleden van dakranden dankzij het gelijklopend kleurenschema.

cedral1

Cedral Board
Cedral Board is een waterbestendige, vormvaste, onderhoudsvriendelijke en rotbestendige plaat die uitermate geschikt is voor de bekleding van dakranden en geveldelen. Cedral Board geeft u de garantie op feilloos en zorgeloos werk bij het afwerken van kleine of grote geveldelen. Perfect combineerbaar met het gamma cedral en cedral Click dankzij het gelijklopend kleurengamma.

cedral board

Bron: http://www.eternit.nl/gevel/gevelstroken/products/cedral/

FibreCem Grootformaat vezelcementplaten
De vlakke vezelcementplaten zijn enkelvoudig geperst en worden natuurlijk gedroogd. De platen worden geproduceerd uit een mengsel van synthetische- en cellulosevezels, cement, toeslagstoffen en water. De technische eisen, testprocedures en controles voldoen aan DIN EN 12467. De platen zijn aan te merken als niet-brandbare bouwproducten conform DIN EN 13501-1 en voldoen aan de Europese brandklasse A2-s1, d0. FibreCem Grootformaat vlakke vezelcementplaten worden zowel gekantrecht als niet-gekantrecht geproduceerd.

fibrecem

Cemval Matrix
Een door en door gekleurde vezelcementplaat met een in de lengterichting fijn geschuurd oppervlakte structuur. Cemval Matrix is een vezelversterkte, geautoclaveerde vezelcementplaat wat inhoudt dat de vezelcementplaat onder hoge druk en temperatuur wordt gedroogd. Cemval Matrix vezelcementplaten worden uit natuurlijke materialen geproduceerd.

Uitvoeringen: De platen zijn leverbaar in zowel 8 als 6 mm dikte. De standaard lengtematen zijn 2500 of 3050 mm en de breedtematen zijn 1200 of 1250 mm.

Kleuren: Het kleuraanbod bestaat uit negen kleuren. Kleurnuances zijn mogelijk vanwege de samenstelling van de platen en vanwege een bepaalde oriëntatie aan een object, dit is geen reden tot reclameren. Tevens kunnen anders gekleurde fragmenten (spots) in de fijn geschuurde zichtzijde (en achterzijde) waarneembaar zijn. Deze verschijning is inherent aan het productproces en daardoor tevens geen reden tot reclameren.

matrix

Bron: http://www.inncempro.nl

Shera
Shera is een nieuwe naam in Nederland voor onbrandbare gevelbekleding. Internationaal wordt het product echter al jarenlang succesvol toegepast. Shera gevelbekleding is samengesteld uit cement en cellulosevezels. Door de samenstelling is een zeer hoogwaardige gevelbekleding ontstaan. De panelen hebben een natuurlijk ogende houtnerfstructuur. Met Shera gevelbekleding kan vrijwel elke vorm van bouwen worden toegepast, zowel horizontaal, verticaal als diagonaal en zelfs lichte krommingen zijn mogelijk. Shera is milieuvriendelijk en voldoet aan de eisen zoals gesteld in het Bouwbesluit en het bouwstoffenbesluit. Shera is geheel asbestvrij.Shera heeft een mooie, natuurlijke uitstraling, Brandwerend (klasse A2-s1, d0 volgens NEN-EN 13501-1) zeer duurzaam, zeer sterk, voldoet aan het bouwbesluit, voldoet aan het bouwstoffenbesluit, KOMO productcertificaat, eenvoudige montage, “werkt” nagenoeg niet, ongevoelig voor vocht en ongedierte, 10 jaar gegarandeerd rotbestendig, alle RAL en NCS kleuren zijn op aanvraag leverbaar. Shera  kan worden toegepast voor zowel renovatie-, nieuwbouw, als ook chalet- en arkenbouw. Shera is leverbaar als shera Rabat en als shera Plank. Beide zijn voorzien van een zeer natuurlijk ogende houtstructuur, nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Shera Rabat
Luxe ogend rabatdeel voor bekleding van de gevel. Geschikt voor horizontale, verticale en diagonale toepassingen als ook voor lichte krommingen.

Afmetingen

Lengte : 300 cm Breedte : 14,8 cm (werkend 13 cm)  Dikte : 10 mm

shera1

Shera Plank

Ook Shera Plank is voorzien van een zeer luxe en natuurlijke ogende houtstructuur. SHERA Plank is zowel horizontaal, verticaal als diagonaal te verwerken en ook lichte krommingen zijn mogelijk.

Afmetingen

Lengte : 300 cm Breedte : 20 cm Dikte : 8 mm

shera2

Onderhoud

Shera is een onderhoudsarm product. Afhankelijk van de natuurlijke omgeving is het wenselijk om op regelmatige basis de delen te reinigen. Dit dient met een zacht huishoudelijk schoonmaakmiddel zeepoplossing te gebeuren. Na reiniging goed naspoelen met ruim schoon water.

Bron: http://www.fetimprofessional.nl/shera.htm